PK-Huset

Stockholms Modeboulevard sedan 1974

Författare Carolina

23/08/2014 Uncategorized

Black on black – outfit

IMGP8966

”Den lilla svarata” funkar alla dagar i veckan och tillsammans med rätt accessoarer väljer man i vilken riktning man vill ta outfiten: elegant eller i detta fall det lite tuffare hållet. Detta var en tisdag, när jag sprang några ärenden på stan och åt en middag på Sturehof. Hoppas ni har en skön helg och laddar inför modeveckan.

IMGP8914

IMGP8931

IMGP8946

IMGP8953

IMGP8984

Kommentera detta inlägg.

23/08/2014 Uncategorized

Månadens Stilikon – Alana Zimmer

alana

Modellen Alana Zimmer är en otroligt vacker varelse, hon är 1,80 lång men bär oftast klackar och blir då som ni förstår en amazonkvinna. Hon är en av de mest elegant klädda modellerna jag skådat hittills. Alltid fräascht och chict klädd när hon syns utanför visningar eller på modemingel. Det verkar som att Zimmer älskar kappor, och hon väljer alltid slående färger på desssa.

Previous Style Icons / Tidigare Stilikoner:

Irina Shayk, Daria Strokus,

Aline WeberNatalia VodianovaGeorgia May JaggerSofia Sanchez Barrenechea,Ana Beatriz Barros,Veronika HeilbrunnerEva RiccobonoLake BellLubov Azria,Candela Novembre

Lauren Santo DomingoSuki WaterhouseElettra WiedemannJenna Lyons, Bianca Brandolini, Leelee SobieskiPetra Nemcova,

Joan SmallsLauren Hemington PlattTaylor Tomasi Hill, Giovanna BattagliaElena PerminovaCharlotte Kemp Muhl,

Charlotte Gainsbourg, Paz de la Huerta, Rosie Huntington-Whitley, Lou Doillon, Eva Green, Caroline Sieber,

Patti Smith, Bianca Balti, Julia Sarr Jamois, Abbey-Lee Kershaw, Josephine de la Baume, Keira Knightley, Caroline de Maigret

Kommentera detta inlägg.

20/08/2014 Uncategorized

By Malene Birger – Mathilde

P1290204

1799:-

PK-Huset ”Must Haves”: På övre plan i Mathildes butik hittar ni en brett sortiment av By Malene Birgers AW14-kollektion. Jag valde ut två stycken godbitar bland dessa; en tight klänning som sitter som en smäck när ni provar den, kommer i ljusrosa och svart. Sedan hittade jag säsongs it-accessoar som jag kan informera är lurviga ”over-sized”  vantar, dessa från det danska märket kommer värma händerna när det blir kyligt. In och upptäck flera läckra höstnyheter., allt från en orange pälskappa, randig kuvertväska till snitsiga byxor.

P1260203

1299:-

Kommentera detta inlägg.

20/08/2014 Uncategorized

Never stop being inspired…

01OTKboots-p

Puccis designer Peter Dundas har satt de lårhöga stövlarna på trendkartan igen och de ska vara tillverkade i mocka. Gärna i brun färg och med snörning fram. Harpers Bazaar har gjort en liten guide med olika modeller, se här.

ELM090114_608

Carolyn Murphy i septemberutgåvan av amerikanska ELLE. Hon bär en skinnkjol designad av Anothny Vaccarello, med hans signatur: skepparknappar.

daria-werbowy-casual-luxe03

 Daria Werbowy bär en mysig päls och Louis Vuitton-skärp i midjan i ett modejobb för Wall Street Journal.

kinga-rajzak-summer-dresses03-775x1200

Kinga Rajzak i tjekiska ELLE

Kommentera detta inlägg.

20/08/2014 Uncategorized

Modenyheter – v.34

bfa-5149-591154

Condés Nast säljer WWD (Womens Wear Daily), som tillhör Fairchild Fashion Media till Penske Media Corporation. Man bör notera att de behåller M Magazine. Style.com och hyfsat nyinförskaffade NowManifest (som ni säkert minns att de förvärvade av Christian Remröd och Elin Kling). För en vecka sedan sålde Condés Nast även Lucky Magazine till den nybildade gruppen Lucky Group, undrar vad som föreligger denna ”dumpning” av publikationer.

heidi-klum-twirls-into-tim-gunn-creative-arts-emmys-02

Toppmodellen Heidi Klum som numera är mest känd som programledare för bla. Project Runway, stal uppmärksamheten på Creative Arts Emmys rödamatta för några dagar sedan. Fotot när hon snurrar i sin fransklänning framför en mycket chockad Tim Gunn, är för härlig och lustig på samma gång. Jag gissar att han troligen drog sin mest kända ”one-liner”: ”make it work” för Klum innan han fick se klänningen i rörelse. En sådan bild hamnar på min lista av speciellt utvalda modenyheter.

Ännu en toppmodell Lara Stone följer i många av sina yrkessystrars fotspår och medverkar i en rockgrupps musikvideo. Exempel på andra modeller som gjort detta är Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helena Christensen, m.fl. som dök upp i Duran Durans Girl Panic när den släpptes. Kate Moss kunde man se i George Michaels White Light. Det är inga mindre än mina favoriter The Black Keys video Weight of Love som Lara Stone spelar en roll i.

Kommentera detta inlägg.

19/08/2014 Uncategorized

YARD festival

266501-9-70663

Andreas, jag och Greg

I lördags började dagen med Pre-YARD brunch på Riche, vi åt Skagentoast och drack en öl innan de abonnerade bussarna kom och hämtade vårt festivalsugna gäng. Vi åkte till YARD-festivalen på kvarnholmen och dansade till dis som Jeff Mills, Robert Hood och François K. Skönt häng i vippen, där vi satt i solstolar och tog det lugnt mellan spelningarna. Där stod skönheten och toppmodellen Frida Gustavsson med vänner.  Alltid lika intressant att se vad för läckert hon bär. Runt tio tiden avrundade vi, hungriga fast vi ätit ”food-truck-mat”. Vi tog en taxi tillbaka till Riche och åt en rejäl middag för att klara efterfesten på Musikaliska.

266501-24-70678

Riche, lilla baren

Skärmavbild 2014-08-19 kl. 17.15.44

bild(147) bild 5 bild 3(1) bild 1

bild 2-5

 

P1260189 P1260186 P1260197

bild 1(1)

bild 5(1)

Kommentera detta inlägg.

18/08/2014 Uncategorized

The Coveteur inspiration

Fatima_Ghobash-19

Fatima Gobash klackar

The Coveteur känner ni förhoppningsvis till, det är en site där du hittar foton från hela världens modebranchfolk och mer specifikt deras garderober. Stilleben på skor och väskor hemma hos exempelvis: en creative director, modell, modejournalist etc.. Alltid snyggt uppställt och lika intressant att se vad folk har för guldkorn och dyrgripar i sina samlingar. Jag har valt ut några intressanta personligheter vars hem The Coveteurs-team besökt:

Fatima_Ghobash-5

Fatima Gobash skor och Chanel-väska

Karlie_Kloss-2

Karlie Kloss

Nasiba_Adilo-013

Nasiba Adilo

Ada_Kokosar-3

Ada Kokosar

Hanneli_Mustaparta-3

Hanneli Mustaparta

Kommentera detta inlägg.